Čarobna miška!

En teden za ostalim svetom je tudi v Slovenijo končno prispela Apple-ova nova Čarobna miška (Magic Mouse). Pri E.P.L. so se prijazno odpovedali svojim službenim miškam in tako sem tudi jaz prišel na vrsto s prvo dostavo.

Miška je prišla v veliki rjavi škatli… Kaj?!? Kaj pa Apple design? Ne, ne. To je bila le transportna škatla znotraj katere se je skrivala prava embalaža za na police.

Rjava transportna škatla

Rjava transportna škatla

Ko sem odprl veliko rjavo škatlo, sem notri med peno zagledal… škatlico za protezo, kakor se je izrazil Miloš na E.P.L. Prozorna škatlica ni bil dosti večja od same miške.

Škatlica za protezo (Designed by Apple)

Škatlica za protezo (Designed by Apple)

Popolna embalaža. Majhna, estetska, enostavna za odpreti (če ravno nisi najbolj spreten človek na svetu). Baterije so bile že vstavljene. Takoj sem naredil nekaj posnetkov produkta.

Tudi navodila so priložena, kot se spodobi.

Tudi navodila so priložena, kot se spodobi.

Seksi krivine

Seksi krivine

Ravna in zaobljena hkrati.

Ravna in zaobljena hkrati.

Ne morem se še odločiti ali mi je miška všeč ali ne. Iz nekaterih kotov je pogled nanjo res nekaj navdušujočega, vendar se najde tudi kot, ko nisem ravno prepričan o njeni lepoti. Verjetno so morali narediti kompromis med privlačno ukrivljenostjo in ravno površino, ki je občutljiva na dotik. Miška namreč nima gumbov in kolesca, temveč pa je celotna zgornja površina občutljiva na dotik, kar nadomesti klik, desni klik in pa drsenje po straneh. Več o tehničnih podatkih si lahko preberete na strani proizvajalca.

Nadomestitev kolesca je brilijantna ideja, saj je bil nagnjen k postopnem nedelovanju zaradi umazanije, ki se je nabirala na njemu. Drsanje po straneh, med dokumenti in fotografijami je enostavno in se ga takoj navadiš. Edina stvar, ki sem jo opazil po tem, ko sem jo že naročil in plačal je, da nima tretjega gumba, kot je bila to kroglica pri prejšnji miški. Tako da, če miško uporabljate s programi, ki potrebujejo tri gumbe (kot naprimer Apple-ov Shake, ki ga jaz kar veliko uporabljam), vam je ne priporočam. Vsekakor sem jaz svojo kupil bolj za muzejske potrebe o katerih pa bom več napisal naslednjič, ko bom tudi imel več podatkov o tem kako se miška obnaša ob pogostejši uporabi.

P.s.: Inštalacija ni najbolj uporabniško prijazna. Miško moraš naprej spariti z računalnikom potem pa moraš narediti sistemsko nadgradnjo, ki potem omogoči vse funkcije v povezavi z dotikom. Vse te malenkostne nevšečnosti bodo odpravljene pri naslednji nadgraditvi sistema Mac OS X 10.6.2.

English translation of this post is at this link.

Be Sociable, Share!